Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Cloud Linux: Resource Limit Is Reached

Published in Web Hosting
Rate this item
(2 votes)
Εάν ανοίγοντας την ιστοσελίδα σας, βλέπετε το μήνυμα: Resource Limit Is Reached, αυτό σημαίνει πως η ιστοσελίδα σας κάνει υπερκατανάλωση πόρων (CPU, RAM κτλ) σε σχέση με αυτούς που δικαιούται, σύμφωνα με το πακέτο φιλοξενίας της επιλογής σας.

 Το μήνυμα αυτό, πιθανότατα σχετίζεται με το Cloud Linux.

Τι είναι το CloudLinux;

Το Cloudlinux είναι ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο βασίζεται στα Linux και μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τους πόρους του συστήματος, καθώς μέσω του LVE περιορίζει τους πόρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε χρήστης στο πακέτο του και έτσι μας επιτρέπει να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες και να μην μπορεί να επηρεάσει ένας χρήστης το σύστημα σε περιβάλλον shared hosting. Επιπλέον, απομονώνει τον κάθε χρήστη στο περιβάλλον του και έτσι αυξάνει την ασφάλεια του server.

Τι είναι ο LVE Manager

Ο LVE manager (Lightweight Virtual Environment) είναι μία τεχνολογία πυρήνα η οποία έχει αναπτυχθεί από το Cloudlinux και έχει τις ρίζες της στην εικονικοποίηση βασισμένη σε κοντέινερς (container-based virtualization).

Είναι το κομμάτι του Cloudlinux που παρακολουθεί και περιορίζει τους πόρους του κάθε χρήστη με βάση τα όρια του πακέτου του και δεν επιτρέπει την κατάχρηση από κάποιον χρήστη, αποτρέποντας παράλληλα την υπερφόρτωση των πόρων του server.

Cpanel - Που μπορείτε να δείτε την κατανάλωση πόρων

Μεταβείτε στο CPanel >> Resource Usage. Θα σας εμφανιστεί μια αναφορά σχετικά με την κατάσταση των πόρων του πακέτου σας τις τελευταίες 24 ώρες. Επιλέξτε Details, για να σας εμφανιστούν τα γραφήματα χρήσης πόρων για τις χρονικές στιγμές που επιθυμείτε.

cpanel resource usage 02

Στα γραφήματα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη χρήση των πόρων για τη χρονική περίοδο που έχετε επιλέξει. Επίσης υπάρχει ένα επιπλέον γράφημα με το όνομα Faults στο οποίο προβάλλεται το άθροισμα των γενικών σφαλμάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση της σελίδας.

Σε περίπτωση που προκύπτουν πολλά σφάλματα από τον περιορισμό των πόρων του πακέτου οι παρακάτω αιτίες είναι οι πιο συνήθεις.

Υπάρχουν προβληματικά requests σε μία ή περισσότερες ιστοσελίδες του πακέτου που κάνουν κατάχρηση των πόρων και θα πρέπει να ελεγχθούν και να διορθωθούν σε επίπεδο εφαρμογής. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με κάποιο plugin, με σύστημα cache κ.α. .

Υπάρχουν πολλά requests από επιθετικούς crawlers και θα πρέπει να περιοριστούν σε επίπεδο .htaccess και robots.txt

Οι συνολικές απαιτήσεις των ιστοσελίδων σε πόρους είναι μεγαλύτερες από αυτές του πακέτου και θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση σε κάποιο με περισσότερους πόρους.

Πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα 

Για την διερεύνηση του προβλήματος θα χρειαστεί να γίνει έλεγχος στα access logs για τα requests που κάνουν χρήση των πόρων την ώρα που υπάρχουν τα faults. Τα σχετικά logs βρίσκονται στο πεδίο Raw Access.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των requests που εντοπίσατε δεν δικαιολογεί τη χρήση των πόρων που βλέπετε τις χρονικές στιγμές που δημιουργούνται τα σφάλματα, ίσως κάποιο request είναι προβληματικό και κάνει κατάχρηση πόρων ενώ παράλληλα αργεί να εκτελεστεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε το debug της εφαρμογής σας, έτσι ώστε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα requests και να προχωρήσετε σε σχετικές ενέργειες.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο δημοφιλές CMS

Αν κάνετε χρήση κάποιου CMS όπως WordPress ή Joomla, αρχικά βεβαιωθείτε πως οι εκδόσεις των πρόσθετων και των theme / templates είναι συμβατές μεταξύ τους και με την έκδοση του ίδιου του CMS, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ασυμβατότητες που οδηγούν σε προβληματικά requests. Από την πλευρά μας προτείνουμε όλα να είναι πάντα αναβαθμισμένα στην τελευταία τους έκδοση και να αφαιρούνται πρόσθετα που δεν αναβαθμίζονται πλέον από τους developers τους.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε πως η έκδοση PHP που κάνετε χρήση για το domain είναι συμβατή με τα scripts σας και δεν παράγονται errors και καθυστερήσεις.

Read 83 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!