Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Τι είναι το Cloud Linux και ποια τα διαθέσιμα όρια

Published in Server Administration
Rate this item
(3 votes)
Cloud Linux Cloud Linux
Το Cloudlinux είναι ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο βασίζεται στα Linux και συμβάλλει καθοριστικά στη εξαιρετική διαχείριση των πόρων του συστήματος, καθώς μέσω του LVE περιορίζει τους πόρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε χρήστης στο πακέτο φιλοξενίας του και έτσι μας επιτρέπει να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες και να μην μπορεί να επηρεάσει ένας χρήστης το σύστημα σε περιβάλλον shared hosting.

Επιπλέον, απομονώνει τον κάθε χρήστη στο περιβάλλον του και έτσι αυξάνει την ασφάλεια του server.

Τι είναι ο LVE Manager

Ο LVE manager (Lightweight Virtual Environment) είναι μία τεχνολογία πυρήνα η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Cloudlinux και έχει τις ρίζες της στην εικονικοποίηση βασισμένη σε κοντέινερς (container-based virtualization).

Είναι το κομμάτι του Cloudlinux που παρακολουθεί και περιορίζει τους πόρους του κάθε χρήστη με βάση τα όρια του πακέτου του και δεν επιτρέπει την κατάχρηση από κάποιον χρήστη, αποτρέποντας παράλληλα την υπερφόρτωση των πόρων του server.  

Τα διαθέσιμα όρια είναι τα παρακάτω:  

CPU (Επεξεργαστική ισχύς / SPEED)  

Όταν ένας χρήστης αγγίζει το όριο CPU, τα processes εντός αυτού του ορίου επιβραδύνονται και παρατηρούνται καθυστερήσεις στις ιστοσελίδες του πακέτου.  

Physical Memory Usage (Μνήμη RAM / PMEM)  

Η μέγιστη φυσική μνήμη / RAM που ένα ξεπεραστεί οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσιάσουν errors “503 Service Unavailable” ή “Internal Server Error”.  

Input/Output Usage (I/O)  

Αφορά τη διακίνηση δεδομένων στο δίσκο (ΜΒ/s). Όταν η συνολική χρήση του πακέτου αγγίζει το όριο Ι/Ο, τα processes εντός αυτού του ορίου επιβραδύνονται και παρατηρούνται καθυστερήσεις στις ιστοσελίδες του πακέτου και σε κάποιες περιπτώσεις errors “502 Bad Gateway Error”.  

IO operations (IOPS)  

To σύνολο των εργασιών που μπορεί να τρέχει ένα πακέτο ταυτόχρονα στον δίσκο. Σε περίπτωση που η χρήση που κάνουν τα processes του πακέτου φτάνουν το συγκεκριμένο όριο, οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσιάσουν καθυστερήσεις.  

Entry Processes (EP)  

Οι διεργασίες εισόδου (entry processes) αντιπροσωπεύουν τον μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων των δυναμικών scripts στον Apache και στον Nginx (για παράδειγμα PHP & CGI scripts), καθώς και εργασίες SSH και cron που εκτελούνται ταυτόχρονα. Σε περίπτωση που η συνολική χρήση του πακέτου αγγίζει αυτό το όριο οι ιστοσελίδες ενδέχεται να παρουσιάσουν errors “503 Service Unavailable” ή “508 Resource Limit Is Reached”.  

Processes (NPROC)  

Αφορά τα ΕΡ και όποια άλλη εργασία μπορεί να υπάρχει. Σε περίπτωση που η συνολική χρήση του πακέτου αγγίζει αυτό το όριο οι ιστοσελίδες ενδέχεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις και errors “502 Bad Gateway Error” ή “503 Service Unavailable”.  

Τελικό σχόλιο

Εάν θέλετε να μειώσετε τους περιορισμούς στους πελάτες που φιλοξενούνται σε έναν σέρβερ με CloudLinux, μπορείτε να ανεβάσετε τα όρια στα πακέτα τους. Αυτό γίνεται μέσω του WHM > Cloudlinux lve Manager > Packages ή Users όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα πακέτα ή έναν - έναν ξεχωριστά τους πελάτες σας.

Read 109 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!