Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Centova Cast: Πως να κάνω streaming απευθείας από τον Server με χρήση του Auto DJ;

Published in Radio Streaming
Rate this item
(1 Vote)
Το Centova Cast είναι ένα από τα πιο ισχυρά και δημοφιλή παγκοσμίως Control Panels για Radio Streaming και Web Radios. Ακολουθεί ένας απλός οδηγός χρήσης, για αναπαραγωγή μουσικής μέσω του AutoDj.

O AutoDj είναι το λογισμικό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε Playlists και να ορίσετε ποιες ημέρες και ποιες ώρες θα αναμεταδίδεται το εκάστοτε Playlist.

Κάντε Upload τα mp3 στο φάκελο "Media" με χρήση FTP (π.χ. FileZilla)

Για σύνδεση στο Filezilla χρειάζετε να συμπληρώσετε τα πεδία Host (IP του server), Username και Password του Streaming λογασιασμού.

Πραγματοποιείτε Login στο Centova Cast με τις πληροφορίες του λογαριασμού streaming που σας έχουν σταλεί απο τη MultiHosting.

Επιλέγετε απο το μενού αριστερά το "Manage Playlists" και έπειτα πάνω δεξια επιλέγετε "Create playlist Playlists" για να δημιουργήσετε μια λίστα.

Επιλεγετε τουλάχιστον σε μια απο τις λίστες σας το "Type:  General Rotation". Αυτό το βήμα, είναι υποχρεωτικό. Η λίστα General Rotation είναι αυτή που θα σας σώσει από..δύσκολες καταστάσεις! Για παράδειγμα, εάν μπερδέψετε τις ημέρες και τις ώρες άλλων playlists και το σύστημα εντοπίζει ένα κενό σε κάποιες ημέρες/ώρες, τότε αυτόματα θα αρχίσει να μεταδίδει τραγούδια, από τη λίστα Genral Rotation.

Προτεινόμενες Ρυθμίσεις:

  • Title: Όνομα λίστα
  • Status: Enable
  • Type: General Rotation
  • Playback order: Random

Η General Rotation Playlist μπορεί να είναι «σταθμισμένη» ('weighted') για να εξασφαλιστεί ότι τα κομμάτια από ένα γενικό εκ περιτροπής (General Rotation) playlist έπαιξε περισσότερο ή λιγότερο συχνά από ό,τι κομμάτια από άλλες General Rotation playlists.

Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλιστεί ότι οι νέες κυκλοφορίες παίζονται πιο συχνά από ό,τι τα μεγαλύτερα κομμάτια, για παράδειγμα.

Στο Drop Down Playback weight:
Επιλέξτε ένα βάρος για αυτό το playlist. Τραγούδια σε playlists με υψηλότερα βάρη παίζουν πιο συχνά από ό,τι τα τραγούδια σε playlists με χαμηλότερο βάρος.

H General Rotation playlist μπορεί επίσης να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ημέρας. Για παράδειγμα αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λίστα απο τις 5 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ (Active from:5:00 AM ,Active until: 8:00 PM ). Εάν δεν έχει επιλεγεί χρονικό διάστημα, η λίστα θα είναι ενεργή για ολόκληρη την ημέρα.

Κλίκ στο "Media Library" απο το μενού αριστερά ώστε να επιλέξετε ποια απο τα τραγούδια που ανεβάσατε στο server (στο φάκελο "media") θα παίζουν σε κάθε λίστα.
Βήματα:

Επιλέγετε κάτω αριστερά "Update media library" για να ενημερωθεί το media library σε σχέση με τις τελευταίες αλλαγές στο φάκελο "media".
Επιλέγετε πανω δεξιά απο το κουμπί options --> browse by folders για να σας εμφανίσει το περιεχόμενο του φακελου Media.

Μαρκάρετε τα τραγούδια που θέλετε να παίζουν στη λίστα σας και τα σέρνετε(drag n drop) στα αριστερά στη λίστα για την οποία τα επιλέξατε.

Για να ενεργοποιήσετε τον Auto DJ, επιστρέφετε στην αρχική σελίδα του Centova Cast και κάνετε κλικ στο Start Server.

Read 53 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!