Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Centova Cast: Διαμόρφωση CentovaCast και ρύθμιση για ζωντανή μετάδοση

Published in Radio Streaming
Rate this item
(1 Vote)
Το Centova Cast είναι ένα από τα βασικά Control Panels για Radio Streaming και ενδεχομένως το καλύτερο αυτή τη εποχή, στην παγκόσμια αγορά Radio Streaming.

 Ακολουθεί ένας απλός οδηγός για την διαμόρφωση του.

 

centovacast2

 

Βήμα πρώτο, από την σελίδα βρίσκουμε την επιλογή “Configuration” ---> “Djs”.

Στην συνέχεια εμφανίζεται μία καρτέλα με τους ενεργούς λογαριασμούς, όπου μπορούμε να δούμε πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες (“REAL NAME”,”Username”,”Status”). Παράλληλα υπάρχει και η επιλογή για την δημιουργία νέου λογαριασμού “Create DJ account”.

Επιλέγοντας αυτήν την τελευταία επιλογή για δημιουργία νέου λογαριασμού, μας μεταφέρει σε μία νέα σελίδα για να συμπληρώσουμε τα στοιχεία του νέου χρήστη. Σημαντικό κομμάτι είναι να ορίσουμε τους σωστούς περιορισμούς για τον κάθε χρήστη ξεχωριστά. Για παράδειγμα αν θα μπορεί να εκτελεί η να απενεργοποιεί κάποιο κανάλι, να διαχειρίζεται τα αρχεία τις λίστας και αν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα με FTP.

Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι, πώς κατά την δημιουργία του νέου χρήστη μπορούμε εξαρχής να του ορίσουμε ακριβώς τις ώρες και μέρες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Ο νέος χρήστης είναι έτοιμος! το μόνο που απομένει είναι να γίνει η αποθήκευση. Επιλέγουμε την επιλογή “Save” και κλείνουμε στην καρτέλα.

Τέλος πραγματοποιούμε επανεκκίνηση τον διακοσμητή για να εφαρμοστούν οι αλλαγές που πραγματοποιήσαμε.

Ρύθμιση για ζωντανή μετάδοση:

1. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης, συνδεθείτε στο Centova Cast Panel και επιλέξτε την ενότητα “Quick Links”.

2. Βρείτε τα στοιχεία του διακομιστή ShoutCast / Icecast στην ενότητα “Live Source Connections”. Εφόσον θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AutoDJ και να μεταδώσετε ζωντανά χρησιμοποιώντας BUTT, πρέπει να δημιουργήσετε τουλάχιστον έναν λογαριασμό DJ στον Πίνακα Ελέγχου Centova Cast επιλέγοντας την επιλογή DJ στο μενού του Πίνακα Ελέγχου Centova Cast.

centovacast3

Στην συνέχεια επανεκκινήστε τον διακομιστή μετά την προσθήκη κάθε λογαριασμού DJ. Τέλος μόνο ένας DJ μπορεί να συνδεθεί στον διακομιστή τη δεδομένη στιγμή.

3. Ανοίξτε το λογισμικό B.U.T.T και επιλέξτε Ρυθμίσεις

4. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις όπως παρουσιάζεται παρακάτω, επιλέξτε ADD Server.

centovacast5

5. Ανοίξτε το Cantova Cast Panel για να αντιγράψετε τις ρυθμίσεις στο BUTT όπως παρουσιάζεται παρακάτω.

6.Επιλέξτε τη συσκευή ήχου και προσαρμόστε τον ρυθμό μετάδοσης bit και βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνει τον μέγιστο ρυθμό μετάδοσης bit για τον διακομιστή σας.

7. Βεβαιωθείτε ότι οι ενδείξεις στάθμης ήχου ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για μετάδοση.

8. Πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής και, εάν συνδεθείτε με επιτυχία στον διακομιστή, θα πρέπει να δείτε ότι το μήνυμα που έχει δημιουργηθεί Σύνδεση και η κατάσταση αναμονής θα αλλάξει σε “stream time”.

Ενσωματωση HTML5 SSL Secure Web Player με Centova Cast Widgets:

Δεδομένου ότι τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης στο Web έχουν σταματήσει να επιτρέπουν μη ασφαλή στοιχεία σε ιστοσελίδες, πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε Secure Proxy Links (SSL https) στα προγράμματα αναπαραγωγής του ιστού μας.

Παράλληλα δίνουμε αυτήν την δυνατότητα σε έναν διακομιστή μεσολάβησης SSL, όπως και για όλους τους διακομιστές ραδιοφώνου μας. Δυστυχώς όμως τα δεδομένα (ποίο τραγούδι παίζει / τίτλος τραγουδιού) δεν περνούν μαζί με αυτό, έτσι στα περισσότερα προγράμματα αναπαραγωγής δεν θα εμφανίζονται αυτές οι πληροφορίες. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό πρόγραμμα αναπαραγωγής HTML5 για τον ήχο και ένα widget Centova Cast για τα μεταδεδομένα.

Αρχικά αντιγράψτε τους συνδέσμους ασφαλούς διακομιστή μεσολάβησης από την ενότητα "Quick Links" του πίνακα ελέγχου σας.

Στην συνέχεια συμπληρώστε με το γραφικό στοιχείο "Stream details" του Centova Cast για τον πίνακα ελέγχου.

 

Read 914 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Fixed-n-Sticky

Ρωτήστε μας!