Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

ShoutCast v2 - Εκπέμποντας με το SAM Broadcaster

Published in Radio Streaming
Rate this item
(1 Vote)
Σε αυτό τον οδηγό θα εξηγήσουμε πως μπορείτε να εκπέμψετε μέσω του ShoutCast v2 (υπό Centova Cast 3) χρησιμοποιώντας το SAM Broadcaster.

Διαφορές μεταξύ των ShoutCast v1 και v2 / Λειτουργίες Εκπομπής

Εισάγετε τις ακόλουθες πληροφορίες στο λογισμικό σας για να εκπέμψετε ζωντανά:

  • Server hostname: 50.22.211.228
  • Maximum bit rate: 32

Έαν ο client που χρησιμοποιείτε ως live πηγή υποστηρίζει τις μοντέρνες SHOUTcast v2 πηγαίες συνδέσεις:

  • Server type: SHOUTcast v2
  • Server port: 8006
  • Username: (Το username ενός εκ των DJ λογαριασμών σας)
  • Password: (ο κωδικός του DJ λογαριασμού που επιλέξατε παραπάνω)

Εάν ο client που χρησιμοποιείτε ως live πηγή υποστηρίζει μόνο παλαιού τύπου SHOUTcast v1 πηγαίες συνδέσεις:

  • Server type: SHOUTcast (v1)
  • Server port: 8004
  • Password: (Εδώ, εισάγετε το username και τον κωδικό ενός από τους DJ λογαριασμούς σας, διαχωριζόμενα από μία άνω κάτω τελεία.Παράδειγμα: alexGs:k0dik0$)

Υπάρχουν αρκετές διαφορές που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη όταν θα έρθει η ώρα να εκπέμψετε μέσω ShoutCast v1 ή ShoutCast v2.

Με το ShoutCast 1 υπήρχαν δύο διαφορετικοί τρόποι εκπομπής: ο live και ο AutoDJ. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AutoDJ καθόλου, μπορείτε απλά να εκπέμψετε ζωντανά (live mode). Αντίθετα, αν επιθυμούσατε την κατά βούληση χρήση του AutoDJ θα έπρεπε να το απενεργοποιήσετε κάθε φορά που θα θέλατε να εκπέμψετε ζωντανά και να το ενεργοποιήσετε ξανά κάθε φορά που σταματούσε η ζωντανή εκπομπή σας.

Όλα αυτά αλλάζουν με την χρήση του ShoutCast 2.

Πλέον, μπορείτε να έχετε το AutoDJ ενεργό και αν ξεκινήσετε την ζωντανή εκπομπή θα απενεργοποηθεί αυτόματα. Το AutoDJ ενεργοποιείται, ξανά, αυτόματα, όταν σταματήσετε την ζωντανή αναμετάδοση. Αν, παρ’ολ’αυτά, δεν επιθυμείτε την χρήση του AutoDJ, μπορείτε να αναμεταδώσετε την εκπομπή σας όπως θα κάνατε και με το ShoutCast 1.

Κατά την αναμετάδοση του live σήματος, οι ακροατές σας θα ακούν το stream που αναμεταδίδετε, ενώ όταν δεν εκπέμπεται δεν θα ακούγεται τίποτα.

To ShoutCast 2 υποστηρίζει επίσης συμβατότητα προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως αν κάνετε χρήση λογισμικού που δεν υποστηρίζει ακόμη το ShoutCast 2, μπορείτε να συνεχίσετε να εκπέμπετε με αυτό, θα πρέπει ωστόσο να χρησιμοποιήσετε μία συγκεκριμένη πόρτα που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της έκδοσης 1.

Χάρη σε αυτές τις προσθήκες, υπάρχουν πλέον 3 προσθήκες συγκριτικά με την 1 πόρτα που χρησιμοποιούσε το ShoutCast 1, και αυτό ενδεχόμενα να προακλέσει κάποια σύγχιση.

Για το λόγο αυτό θα εξηγήσουμε την χρήση της κάθε πόρτας.

Υπάρχουν δύο πόρτες στο Quick Links - SHOUTCast v2 και SHOUTCast v1, και αυτές οι πόρτες είναι προς χρήση ΜΟΝΟΝ όταν το AutoDJ είναι ενεργοποιημένο.

Τονίζουμε πως ΔΕΝ θα δουλέψουν αν δεν έχετε το AutoDJ ενεργοποιημένο και σε χρήση.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση της λειτουργίας που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα την λειτουργία του AutoDJ, αυτές είναι οι πόρτες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Η πόρτα που είναι αφιερωμένη στο SHOUTCast v1 αφορά στη χρήση λογισμικού που δεν έχει ακόμη ενημερωθεί ώστε να υποστηρίζει την εκπομπή σήματος μέσω SHOUTCast v2. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο τέτοιο λογισμικό, θα πρέπει να κατάχρηση της πόρτας η οποία χρησιμοποιείται στο SHOUTCast v1, όπως η 8004 στο πιο πάνω παράδειγμα.

Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό το οποίο υποστηρίζει το SHOUTcast v2 streaming θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την SHOUTcast v2 πόρτα. Κάτι άλλο το οποίο θα πρέπει να προσέξετε προτού ξεκινήσετε την εκπομπή του σήματος σας είναι η δημιουργία των DJ λογαριασμών.

Ο λόγος, είναι το γεγονός πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξ'ορισμού κωδικό για εκπομπή σήματος, και κατά συνέπεια θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό DJ λογαριασμό για αυτό.

Read 112 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!