Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Ιδιαιτερότητες των domains με κατάληξη .de

Published in Domains
Rate this item
(1 Vote)
Τα .de domains αποτελούν τη πρόταση της Γερμανίας, την εθνική κατάληξη για domains της χώρας. Τα συγκεκριμένα domains, έχουν ωστόσο κάποιες ιδιαιτερότητες, συγκριτικά με την συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων διεθνώς TLD.

 

Συγκεκριμένα:

Grace και Redemption Period

Στα .de, δεν υπάρχει Grace period αλλά από την επόμενη ημέρας της λήξης τους μπαίνουν σε redemption period αυτόματα. Το redemption period κρατά 30 ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης πρέπει να επανακατοχυρώσει το domain, πληρώνοντας όμως ένα υψηλό κόστος, εάν και εφόσον αποφασίσει να το ξανά ενεργοποιήσει - κατοχυρώσει.

Η αυτοματοποιημένη διαδικασία ανανέωσης του domain

Η ανανέωση του Domain θα πρέπει να γίνεται το αργότερο πέντε ημέρες πριν την λήξη του, είτε μέσω της υπηρεσίας Auto Renew , είτε αυτοβούλως χειροκίνητα. Εάν δεν ανανεωθεί και μπεί σε Redemption period πέραν του κόστους ανανέωσης θα πρέπει να εξοφληθεί κι μια επιπλέων χρέωση.

Η αυτόματη ανανέωση μέσω Auto Renew ξεκινά 20 μέρες πριν την λήξη του domain. Εάν για κάποιο λόγο αποτύχει, η διαδικασία επαναλαμβάνεται 13 ημέρες πριν την λήξη και σε ενδεχόμενο αποτυχίας γίνεται μια τελευταία προσπάθεια 6 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης των ονομάτων Domain.

Παράδειγμα: Το domain σας .de λήγει στις 20 Οκτωβρίου. Αν το όνομα domain σας δεν ανανεωθεί αυτόματα, μπορείτε να το ανανεώσετε μη αυτόματα μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Για αυτόματες ανανεώσεις, προσπαθούμε να ανανεώσουμε το  domain στις 1η Οκτωβρίου, στις 8 Οκτωβρίου και στις 15 Οκτωβρίου.

Επιπρόσθετα: εάν προσπαθήσετε να ανανεώσετε το domain σας πολύ έγκαιρα, πχ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, τότε η διαδικασία ανανέωσης, δεν θα προχωρήσει σε εκείνο το χρονικό σημείο. Θα γίνει στα προκαθορισμένα χρονικά σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω!

Εάν δεν μπορέσει να γίνει αυτόματα η ανανέωση και δεν γίνει ούτε προσωπική, μη-αυτόματη ανανέωση μέχρι την ημερομηνία λήξης του domain, το domain θα μπει σε κατάσταση “Transit to Denic”. Αν επιθυμείτε να παραμείνει ενεργό το domain σας πρέπει να έρθετε σε επαφή με την Denic προκειμένου να αποκτήσετε το Authcode μέσω του οποίου θα μπορέσετε επαναφέρετε το Domain ξανά στον λογαριασμό σας.

www.denic.de

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε το Domain σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Denic ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της διαγραφής. Προσοχή, η διαδικασία πρέπει να γίνει τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.
https://direct.secure.Denic.de/en/ - Το βήμα αυτό ωστόσο, είναι προαιρετικό.

 

Read 66 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!