Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Domains Gr : Πως μπορώ να κάνω μεταφορά domain - αλλαγή καταχωρητή

Published in Domains
Rate this item
(1 Vote)
Στα domains .gr, η διαδικασία αλλαγής καταχωρητή, είναι ομολογουμένως πολύ εύκολη, πολύ πιο απλή από τις αντίστοιχες διαδικασίες αλλαγής καταχωρητή σε διεθνείς καταλήξεις.

Τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή καταχωρητή.

Ένα και μόνο στοιχείο χρειάζεστε προκειμένου να μπορέσετε να αλλάξετε καταχωρητή και αυτό είναι ο Κωδικός Εξουσιοδότησης του Domain.

Τον κωδικό αυτόν, μπορείτε να τον προμηθευτείτε από τον τρέχον καταχωρητή σας. Οι μεγαλύτεροι καταχωρητές domains, στο domain panel που σας δίνουν για τη διαχείριση του domain, έχουν κάπου ένα πεδίο εμφάνισης του κωδικού εξουσιοδότησης ή έστω αποστολής του, στο email του ιδιοκτήτη του domain.

Υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος για να εντοπίσω τον κωδικό εξουσιοδότησης;

Εάν υποθέσουμε πως ο καταχωρητής σας δεν προσφέρει domain panel ή ακόμη, αν υποθέσουμε πως δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο καταχωρητής σας, υπάρχουν 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προχωρήσετε τη διαδικασία.

1. Κάντε έλεγχο WHOIS. Μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση Έλεγχος Διαθεσιμότητας Domain. Πληκτρολογείστε στο πεδίο αναζήτησης το domain που θέλετε να μεταφέρετε. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις η αναζήτηση ολοκληρωθεί, θα λάβετε ένα μήνυμα (με κόκκινα γράμματα) ότι το domain που αναζητάτε, είναι δεσμευμένο. Θα δείτε ένα πεδίο με τίτλο WHOIS. Πατήστε και στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, θα δείτε τα στοιχεία του κατοχυρωμένου domain. Εκεί, θα εντοπίσετε και τον τρέχων καταχωρητή, προκειμένου να επικοινωνήσετε μαζί του και να λάβετε τον κωδικό εξουσιοδότησης.

whois domains

2. Η εναλλακτική μέθοδος, είναι να επικοινωνήσετε με τον νέο καταχωρητή, αυτόν δηλαδή στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε το domain σας. Όλοι οι επίσημοι καταχωρητές, έχουν απευθείας πρόσβαση στο σύστημα του μητρώου και έχουν το δικαίωμα να δώσουν μια εντολή με την οποίο ο κωδικός εξουσιοδότησης ενός domain (που βρίσκεται ακόμη σε άλλο καταχωρητή), αποστέλλεται στο email του ιδιοκτήτη του domain. Έχουν επίσης οι καταχωρητές τη δυνατότητα να δουν σε ποιο ακριβώς email έστειλε το μητρώο, τον κωδικό εξουσιοδότησης, οπότε έτσι, μπορούν να σας ενημερώσουν με ακρίβεια.

Επηρεάζονται τα στοιχεία του domain από την αλλαγή καταχωρητή; 

Κατά την αλλαγή καταχωρητή, κανένα στοιχεία του domain δεν επηρεάζεται. O ιδιοκτήτης, η ημερομηνία λήξης του domain, οι δηλωμένοι nameservers που δείχνουν που φιλοξενείται αυτό το domain, παραμένουν αναλλοίωτα. Αν υποθέσουμε για παράδειγμα, ότι το domain σας λήγει σε 10 χρόνια, τότε αυτό το δεδομένο, μεταφέρεται αναλλοίωτο στο νέο καταχωρητή.

Επηρεάζεται η λειτουργία της ιστοσελίδας μου από την αλλαγή καταχωρητή;

Δεν επηρεάζεται η ιστοσελίδα και δεν υπάρχει downtime, κατά την αλλαγή καταχωρητή. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όλα τα στοιχεία του domain, παραμένουν αναλλοίωτα.

Ποιο είναι το κόστος της αλλαγής καταχωρητή στα domains .gr ; 

Στα .gr domains, δεν προβλέπεται κόστος για την αλλαγή καταχωρητή. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταχωρητών, ΔΕΝ χρεώνει τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Είμαι πελάτης / συνεργάτης της MultiHosting. Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω;

Αφού λάβετε τον κωδικό εξουσιοδότησης ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση: ΜΕΤΑΦΟΡΑ DOMAIN - ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΗ.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε πραγματικό χρόνο και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Λάβετε υπόψιν πως η MultiHosting, σε κάθε domain που μεταφέρετε από άλλο καταχωρητή, προσφέρει ένα δωρεάν πακέτο φιλοξενίας 100MB καθώς επίσης και ένα email account.

Έχετε περισσότερα από 20 domains στην κατοχή σας; 

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο, πως μπορείτε να ωφεληθείτε με σημαντικές εκπτώσεις, εάν τα μεταφέρετε στη MultiHosting: DOMAIN RESELLERS.

Πρόκειται για το πιο ανταγωνιστικό πακέτο μεταπωλητών domains, στην ελληνική αγορά, το οποίο πέρα από τις εκπτώσεις στις κατοχυρώσεις και ανανεώσεις των domains, σας προσφέρει αυτόματα και σημαντικές εκπτώσεις σε όλες τις υπηρεσίες της MultiHosting (web hosting, ssl, reseller hosting, virtual servers).

Read 171 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Ρωτήστε μας!