Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Μεταβίβαση domain σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο

Published in Domains
Rate this item
(3 votes)
Η διαδικασία μεταβίβασης εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που ο τωρινός κάτοχος ενός ή πολλαπλών domain (φυσικό πρόσωπο ή εταιρία) επιθυμεί να μεταβιβάσει ένα/πολλαπλά domain σε κάποιο άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το συγκεκριμένο αίτημα πρέπει να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία προκειμένου να γίνει αρχικά η ταυτοποίηση των προσώπων που εμπλέκονται αλλά και να υπάρξει γραπτή επιβεβαίωση αποδοχής της μεταβίβασης.

Συγκεκριμένα.
Χρειάζεται, για τυπικούς και νομικούς λόγους, να συμπληρωθούν οι παρακάτω τρεις φόρμες υπογεγραμμένες, με την συνοδεία σφραγίδας.

α) Αίτηση μεταβίβασης Domain.

Συμπληρώνεται είτε από τον νυν ιδιοκτήτη του domain. Στην φόρμα αυτή δηλώνεται επίσημα η επιθυμία της μεταβίβασης στον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά (συμπληρωματικά ζητούνται και τα στοιχεία επικοινωνίας).

β) Υπεύθυνη δήλωση τρέχοντος ιδιοκτήτη.

Συμπληρώνεται από τον τρέχων ιδιοκτήτη και σε γενικές γραμμές αναφέρει πως ο κάτωθι υπογραφόμενος (παλαιός ιδιοκτήτης) δηλώνει υπεύθυνα με την παρούσα αίτηση πως μεταβιβάζει το αναφερόμενο domain στον νέο ιδιοκτήτη του.

γ) Υπεύθυνη δήλωση νέου ιδιοκτήτη.

Συμπληρώνεται από τον νέο ιδιοκτήτη και αναφέρει ρητά την αποδοχή της μεταβίβασης του αναφερόμενου domain στην κατοχή του.
Πέραν των παραπάνω, ως συνημμένα συνοδευτικά έγγραφα απαιτούνται αντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων των εμπλεκομένων προσώπων, έναρξη επιτηδεύματος ή ΦΕΚ για εταιρίες.

Η διαδικασία μεταβίβασης domain στη MultiHosting

Στη MultiHosting έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία αλλαγής επωνυμίας ιδιοκτήτη domain! Ακουλουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για την έναρξη της διαδικασίας: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ DOMAIN

Υπάρχει χρέωση για την διαδικασία μεταβίβασης;

Υπάρχει χρέωση για τη διαδικασία, σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό της Εθνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Το σύνηθες κόστος της διαδικασίας διαφέρει από πάροχο σε πάροχο και συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 20-40 ευρώ.. Στην Multihosting, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση πελατών, το κόστος έχει ρυθμιστεί στο ποσό των 20€ + ΦΠΑ. 

Χρόνος υλοποίησης της διαδικασίας, στη MultiHosting

Η διαδικασία, από τη στιγμή που θα ληφθούν τα 3 απαραίτητα έγγραφα, είναι ιδιαίτερα γρήγορη! Στη MultiHosting, διεκπεραιώνουμε αιτήματα μεταβίβασης domain, σε 1 εργάσιμη ημέρα.

....και κάτι τελευταίο: Συχνές παρανοήσεις!

Μια συχνή παρανόηση που γίνεται, αφορά τις διαφορές μεταξύ της μεταβίβασης ιδιοκτησίας domain και της αλλαγής επωνυμίας ιδιοκτήτη domain.

Μεταβίβαση ιδιοκτησίας domain: Το domain είναι στην κατοχή του Α φυσικού ή νομικού προσώπου και πρέπει να μεταβιβαστεί στο Β φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Με άλλα λόγια, ο... Γιάννης, το μεταβιβάζει στον Γιώργο.
Αλλαγή επωνυμίας ιδιοκτησίας domain: Το domain ανήκει στην εταιρεία Γιάννης ΟΕ., όμως η εταιρεία αυτή, για διάφορους λόγους, αλλάζει νομική μορφή και γίνεται Γιάννης ΑΕ. Σε αυτή την περίπτωση, ΔΕΝ έχουμε μεταβίβαση, αλλά αλλαγή επωνυμίας ιδιοκτήτη.

Read 145 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!