Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Αλλαγή επωνυμίας ιδιοκτήτη Domain

Published in Domains
Rate this item
(2 votes)
Σε περιπτώσεις που ο κάτοχος, φυσικό πρόσωπο ή εταιρία,  ενός Domain επιθυμεί να αλλάξει την υπάρχουσα επωνυμία (π.χ μετατροπή μιας εταιρίας από Ο.Ε σε Α.Ε) θα πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία προκειμένου να ενημερωθεί το μητρώο και να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία αλλαγής επωνυμίας.

Συγκεκριμένα:

Χρειάζεται να συμπληρωθούν ορισμένες φόρμες (σε μορφή υπεύθυνης δήλωσης) και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. Η διαδικασία εφαρμόζεται ακόμη σε περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη του domain, προκειμένου να μεταβιβαστεί αυτό στους νόμιμους κληρονόμους του.

Ουσιαστικά, ο ιδιοκτήτης, μέσω των παραπάνω εγγράφων επιβεβαιώνει γραπτώς, πως ο ίδιος ζητά την αλλαγή επωνυμίας και παραθέτει υπεύθυνα τα νέα στοιχεία που επιθυμεί να καταγράφουν και να αντικαταστήσουν τα παρόντα στοιχεία ιδιοκτησίας.

Ως δικαιολογητικά απαιτούνται είτε αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας για φυσικά πρόσωπα είτε έναρξη επιτηδεύματος ή ΦΕΚ για εταιρίες. Γενικά, απαιτείται οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο μπορεί να αποδείξει/πιστοποιήσει την αλλαγή επωνυμίας.

Σημαντική σημείωση για διεθνή TLD

Προσοχή! Μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στην ονομασία του κατόχου του Domain, αυτό κλειδώνεται για τις επόμενες 60 ημέρες απαγορεύοντας κάθε νέα αλλαγή για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ιδιομορφία αυτή, ΔΕΝ αφορά τα .gr domains, αλλά μόνο τα (περισσότερα) διεθνή TLD. Επικοινωνήστε με τον καταχωρητή του domain σας ,για περισσότερες πληροφορίες, μιας και εδώ και μερικά χρόνια, η δημιουργία πολλών ιδιωτικών μητρώων, σηματοδοτεί και μια διαφορετική πολιτική για την κάθε μια διεθνή κατάληξη.

Για τους πελάτες της MultiHosting

Στη MultiHosting έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία αλλαγής επωνυμίας ιδιοκτήτη domain! Ακουλουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για την έναρξη της διαδικασίας:  Multihosting.gr/Forms 

Υπάρχει χρέωση για την αλλαγή επωνυμίας domain; 

Η εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, που εποπτεύει αυτές τις διαδικασίες, χρεώνει ένα ποσό για κάθε αλλαγή επωνυμίας. Ως εκ τούτου, οι καταχωρητές ονομάτων χώρου, χρεώνουν αντίστοιχα την συγκεκριμένη υπηρεσία στην οποία ελέγχουν και μεσολαβούν, προκειμένου να γίνει η αλλαγή. Το σύνηθες κόστος της διαδικασίας είναι 20-40 ευρώ + ΦΠΑ. Στη MultiHosting, η σχετική χρέωση είναι: 20 ευρώ  +ΦΠΑ.

...και κάτι τελευταίο: Συχνές παρανοήσεις!

Μια συχνή παρανόηση που γίνεται, αφορά τις διαφορές μεταξύ της μεταβίβασης ιδιοκτησίας domain και της αλλαγής επωνυμίας ιδιοκτήτη domain.

Μεταβίβαση ιδιοκτησίας domain: Το domain είναι στην κατοχή του Α φυσικού ή νομικού προσώπου και πρέπει να μεταβιβαστεί στο Β φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Με άλλα λόγια, ο... Γιάννης, το μεταβιβάζει στον Γιώργο.
Αλλαγή επωνυμίας ιδιοκτησίας domain: Το domain ανήκει στην εταιρεία Γιάννης ΟΕ., όμως η εταιρεία αυτή, για διάφορους λόγους, αλλάζει νομική μορφή και γίνεται Γιάννης ΑΕ. Σε αυτή την περίπτωση, ΔΕΝ έχουμε μεταβίβαση, αλλά αλλαγή επωνυμίας ιδιοκτήτη.

Read 73 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!