Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Το domain μου έχει λήξει και βρίσκεται σε κατάσταση Redemption. Τι σημαίνει αυτό?

Published in Domains
Rate this item
(0 votes)
Ελάβα από τον καταχωρητή του domain μου ένα μήνυμα που αναφέρει ότι το domain μου είναι σε Status: Redemption Period. Τι σημαίνει αυτό;

Όταν ένα domain με διεθνή κατάληξη φτάσει στην ημερομηνία λήξης του, τότε απενεργοποιείται από το αντίστοιχο μητρώο ονομάτων χώρου. Για ένα διάστημα το οποίο ποικίλει ανάλογα με την κατάληξη του domain (TLD), το domain μπαίνει σε Status: Expired.

Πόσο διαρκεί το Status: Expired Domain?

Ανάλογα με την κατάληξη, το διάστημα αυτό είναι από 15 έως 30 ημέρες.

Τι ισχύει σε αυτή την περίοδο;

Το domain σας καταρχάς απενεργοποιείται κατά την ημέρα της λήξης του. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η σελίδα ή/και τα emails σας, δεν λειτουργούν. Ωστόσο, το domain παραμένει δεσμευμένο. Κανένας άλλος, εκτός από τον τρέχον ιδιοκτήτη του δεν έχει δικαίωμα να το δεσμεύσει/κατοχυρώσει.

Τι είναι το Status: Redemption Period?

Με την πάροδο του expired status, σε 15 - 30 ημέρες, το domain σας, αν και εξακολουθεί να μην διατίθεται προς ελεύθερη αγορά/κατοχύρωση, μπαίνει στην περίοδο που διεθνώς ονομάζεται: Redemption Period.

Σε αυτή την περίοδο, το πιο αξιοσημείωτο γεγονός, είναι η σημαντική αύξηση του κόστους του. Ο τρέχον ιδιοκτήτης και μόνο αυτός, μπορεί να το ενεργοποιήσει, καταβάλλοντας ωστόσο ένα πολύ σημαντικό "¨πρόστιμο", το οποίο ανάλογα με την κατάληξη του Domain, κυμαίνεται μεταξύ 200-350 ευρώ.

Το Redemption period, μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 60 ημέρες!

Αυτή είναι και η τελευταία φάση στον κύκλο του domain. Μετά την λήξη της περιόδου αυτής, το domain απελευθερώνεται και διατίθεται προς νέα κατοχύρωση, από οποιονδήποτε το επιθυμεί

Read 118 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!