Τηλέφωνο: +30.2310867230    E-mail: info @multihosting.gr

Πως θα δημιουργήσω Κατηγορίες άρθρων στο Joomla 3.x ?

Published in Joomla
Rate this item
(0 votes)
Η καλή οργάνωση του περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας, είναι κάτι που όσο τα περιεχόμενα αυξάνουν, τόσο περισσότερο κατανοείτε τη σημαντικότητα της! Ειδικά για λόγους καλύτερης κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, είναι σημαντικό να οργανώσετε σωστά τα περιεχόμενα σας, από την αρχή.

Οι μηχανές αναζήτησης και κυρίως η Google, απεχθάνονται τις εκ των υστέρων αλλαγές στα URL, παρόλο που με την μέθοδο ανακατεύθυνσης, 301 Redirect, μπορείτε στο μέλλον να προχωρήσετε σε αλλαγές.

Πως δημιουργείτε κατηγορίες άρθρων στο Joomla 3x

Από το μενού επιλέγετε Content > Category Manager > Add New Category ή Content > Category Manager και από πάνω αριστερά επιλέγετε “New”.

Συμπληρώνετε τα πεδία “Title” και “Alias”.

Από το πλαίσιο “Parent”, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή κατηγορία και να προσθέσετε υποκατηγορίες σ' αυτή, επιλέγετε από το drop-down μενού (No Parent), διαφορετικά επιλέγετε την κατηγορία που επιθυμείτε να την κατατάξετε ως υποκατηγορία.

Στο πλαίσιο “Description” μπορείτε να γράψετε μια περιγραφή για την κατηγορία σας. Η περιγραφή δεν είναι υποχρεωτικό πεδίο. Ελέγχετε αν το πεδίο “Status” είναι “Published”. Τέλος πατάτε “Save” για αποθήκευση, “Save & Close” για αποθήκευση και κλείσιμο της σελίδας, “Save & New” για αποθήκευση και άνοιγμα νέας σελίδας για δημιουργία νέας κατηγορίας ή “Cancel” αν επιθυμείτε να ακυρώσετε και να μην αποθηκεύσετε την κατηγορία.

Επεξεργασία κατηγορίας

Επιλέγετε την κατηγορία με απλό αριστερό κλικ ή τσεκάρετε το πρώτο κουτάκι που βρίσκεται μπροστά από το όνομα και πατάτε “Edit” από το πάνω μενού. Αν θέλετε να καταργήσετε την κατηγορία κάνετε κλικ στο δεύτερο κουτάκι που βρίσκεται μπροστά από το όνομα της κατηγορίας και αυτό θα αλλάξει χρώμα, διαφορετικά κάνετε κλικ στο πρώτο κουτάκι και από το πάνω μενού επιλέγετε “Unpublish”.

Read 54 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Διαβάστε ακόμη

Ρωτήστε μας!